Tieto on valtaa ja aika on rahaa. Jokaisen organisaation (julkinen tai yksityinen) operatiivisen johtamisen kannalta on tärkeää suunnitella, miten tieto kulkee organisaation sisällä. Miten myyjä raportoi tilauksen tuotantoon, miten tuotanto raportoi toimituksen taloushallintoon, miten taloushallinto raportoi mahdolliset reklamaatiot takaisin tuotantoon ja miten tuotanto raportoi sen edelleen myyntiin. Asiakas kun reklamoi yleensä vasta saatuaan laskun.
Armeijassa tiedon kulku on hoidettu loogisesti. Johtaminen noudattaa selkeää kaavaa: taistelupari (kolme miestä), ryhmä (kolme taisteluparia), joukkue (kolme ryhmää), komppania (kolme joukkuetta), pataljoona (kolme komppaniaa), rykmentti (kolme pataljoonaa) ja divisioona (kolme rykmenttiä). Määrät vaihtelevat, mutta perusrakenne toimii.
Jokaisella johtajalla on riittävän pieni määrä alaisia, jotta hän tuntee heidät ja tieto liikkuu nopeasti organisaation sisällä (molempiin suuntiin). 90-luvulla kun sähköposteja opeteltiin käyttämään, meilin saajiksi liitettiin kaikki mahdolliset työkaverit varmuuden vuoksi. Tämä johti tarpeettomaan tietotulvaan eikä kukaan tiennyt mitä pitää raportoida ja kenelle.
Raportit ovat tietoa, ja tieto on valtaa. Jokainen viesti organisaatiossa palvelee kahta asiaa: annetaan tehtävä jollekulle tai raportoidaan tehtävän suorittamisesta. Johtaja antaa tehtävän ja tekijä raportoi kun työ on hoidettu.
Armeijan jäykkää rakennetta voi hyvin perustein arvostella. Rakenteen tärkein tehtävä on suojella ihmishenkiä ja varmistaa, että tieto etenee organisaatiossa hallitusti. Se kenellä on vastuu, käyttää valtaa. Koska tieto on valtaa ja aika on rahaa, tiedonkulkuun pitää panostaa.
tuumaa KASKARA