Asiakkaamme hakee rahoitusta tekoälyn käyttöönottoon. Uuden palvelun siemenvaiheen rahoitus perustuu yhtiön omarahoitukseen ja yritystukeen. Kyseessä voi olla myös tuotekehitys, jolloin saman toimialan muut yritykset voivat olla kiinnostuneita tukemaan työtä yhteistyön toivossa.
Yritystuki kohdistuu yleensä kuitenkin pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen. Sitä voi hakea ELY-keskukselta, Business Finlandilta ja Finnveralta. Hanketta varten tarvitaan kaikissa tapauksissa hankesuunnitelma.
Suunnitelmassa kuvataan nykytilanne ja tavoite, johon hankkeella pyritään. Ne selviävät hyvästä liiketoimintasuunnitelmasta, jota hankesuunnitelma täydentää osana taloudellisia ja toiminnallisia tavoitteita. Suunnitelmassa kuvataan, mitä ongelmia nykyisessä tavassa on ja mistä ne johtuvat.
Hankesuunnitelma kuvaa miten nykyisen tavan syyt ohitetaan, ja mitkä ovat uuden tavan tuottamat seuraukset. Miten asiakaskokemus paranee, kun muutetaan toimintatapaa? Mikä vaikutus sillä on nykyisille ja uusille asiakkaille?
Suuremmissa hankkeissa edellytetään, että yrityksellä on omaa riittävästi rahallisia resursseja ja työvoimaa hankkeen toteuttamiseen. Hankesuunnitelmassa kuvataan eri toimenpiteet. On hyvää johtamista, että kaikille kerrotaan ennakolta, miten onnistumista eri toimenpiteissä mitataan.
Paikallinen Leader-yhdistys myöntää tukea enintään kolme tuhatta euroa liiketoiminnan kehittämiseen. Jos kehittämishanke on yli 20.000 euroa, voi hakea kehittämistukea ELY-keskukselta. Yli 60.000 euron hankkeissa, jotka tähtäävät kansainvälistymiseen, tukea voi hakea Business Finlandilta.